SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Härnösands Simsällskap
Simidrott för alla
Föreningen med anor från 1918
Härnösands simsällskap arbetar för att skapa en gemenskap mellan simmarna i samband med simträning, simtävlingar och läger, där ungdomarna fostras i demokratisk anda och utvecklar sin förmåga att glädjas med varandra och stötta varandra i motgångar.

 

Vi verkar i Härnösandsregionen och fokuserar på att:

  • bredda intresset för simidrotten och erbjuda en meningsfull och rolig fritidssysselsättning
  • stimulera de aktiva simmarna till goda resultat genom att erbjuda träningsmöjligheter och ett utbyte med andra simmare vid tävlingar, träningsläger med mera
  • engagera föräldrar i föreningen, erbjuda funktionärsutbildning och en stimulerande samvaro
Simklubben drivs ideellt, det betyder att det finns ett ständigt behov av engagerade föräldrar. Så tveka inte inta att kontakt om du har möjlighet att bidra till exempel med en arbetsinsats på tävling, vara sponsor, sälja fika eller har andra idéer som kan hjälpa klubben.

Härnösands simsällskap ingår i Mellannorrlands Simförbund, Svenska Simförbundet och Sveriges Dövas Idrottsförbund. 


 Värdegrund

I  HSS ser vi alla och visar alla medlemmar ömsesidig respekt.  

För oss i HSS betyder detta att vi alla visar respekt för såväl tränare, simmare, motståndare, föräldrar, funktionärer och publik som vi möter inom simningen.  

Det betyder att det är självklart att vi hälsar och pratar med alla i klubben när vi träffas och lär oss varandras namn.  

 

I HSS visar vi omtanke och empati för alla medlemmar, stöttar både i framgång och i motgång. För oss i HSS betyder detta att vi bryr oss om alla och försöker hjälpa varandra på bästa sätt. Vi hejar på och ger varandra komplimanger när man gjort något bra och vi hjälper till att peppa de som har haft en motgång.  

 

Vi strävar för att stanna kvar när någon från HSS är med på en prisutdelning. I HSS har vi alla alltid en positiv attityd mot varandra. För oss i HSS betyder detta att vi alltid tänker på hur vi uppträder och vad vi säger till varandra och de personer vi möter inom vår verksamhet.  

 

Tänk på att du alltid representerar HSS och att vi alla är måna om klubbens rykte. Detta betyder också att när du representerar HSS har du dina klubbkläder på dig.  

 

I HSS tar vi ansvar för våra handlingar och HSS:s verksamhet. För oss i HSS betyder detta att varje individ skall kunna ta ansvar för sitt handlande och sina handlingar samt att de regler som finns för verksamheten följs. Ledare har alltid ett ansvar för gruppen, dess säkerhet och verksamhet.

 

Styrelse, personal och föräldrar har också ansvar för HSS:s verksamhet. Tänk på att du också är ansvarig för ditt icke handlande det vill säga, om du inte handlar om någon gör något oansvarigt.  

 

I HSS har vi kul ihop med simning och simsport. För oss i HSS betyder detta att det är viktigt att alla medlemmar trivs i klubben och har kul ihop. Detta för att vi verkligen skall bli En Simklubb För Alla Från Barn Till Veteran där alla oavsett vem du är och vad du vill med din simning är med.  

 
Facebook
Swish och bankgiro
Sponsorer och samarbetspartners