Anmäl dig idag!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Härnösands Simsällskap
Simidrott för alla
Om våra simskolor
Våra ledare deltar i vattnet för att skapa trygghet

De olika nivåerna

Baddaren

Pingvinen

Fisken
Hajen

 

Här får du mer information om priser, datum och tider för respektive simskolekurs.


Härnösands Simsällskaps simskola

Vi erbjuder barn och ungdomar simundervisning från 5 års ålder men är flexibla utifrån varje barns förutsättningar. Vi håller till på Härnösands simhall i mellanbassängen och i stora bassängen beroende på vilken nivå gruppen har. Beroende på gruppstorlek har vi 1-2 ledare för att ge varje barn det stöd och fokus som de behöver. 

 

Lång erfarenhet

Vi har lång erfarenhet och gedigen kunskap om simundervisning och simkunnighet. Våra ledare har själva varit aktiva simmare och erbjuds kontinuerlig vidareutveckling och utbildning i Svenska Simförbundets kurser för simskoleledare för att på bästa sätt kunna möta barnens behov. 

 

Svenska Simlinjen

Simlinjen är Svensk Simidrotts utvecklingstrappa som bygger på pedagogik och metodik som utgår från den senaste forskningen inom området. Utvecklingstrappan med tillhörande riktlinjer och kvalitetskriterier bidrar till att vi kan erbjuda simundervisning med hög kvalitet och där barnen lär sig vattenvana, trygghet i vattnet och teknik.

 

Vi vet av erfarenhet att det fungerar då flera av våra simmare som började i fisken nu tävlar i mästerskap.

 

Lekar och övningar med ledare i vattnet

Genom målrelaterade lekar och övningar och utifrån barnets egna förutsättningar lär vi barnet trygghet, vattenvana och grunderna i de fyra simsätten. Ledarna deltar i bassängen för att vi ser trygghet som en viktig del för barnets utveckling och för att det är lättare att lära sig bra teknik när man kan få hjälp i vattnet.

 

Simkunnighet för framtiden

Att bli simkunnig förbereder barnet för att lätt kunna fortsätta med olika simidrotter och för en aktiv fritid där barnet kan känna sig trygg i vatten oavsett om det är i bassäng eller på stranden.

 

Simning som komplement

Simning är en skonsam idrott som bygger upp styrka i hela kroppen och det går utmärkt att delta i flera idrotter, det är något vi uppmuntrar till! Genom att barnet får möjlighet att delta i flera olika idrotter så utvecklas de snabbare och viktigast av allt: de har roligare och variation minskar risken att barnet tröttnar på sina fritidssysselsättningar.

Har du frågor om anmälan?

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Facebook
Swish och bankgiro
Sponsorer och samarbetspartners